Veelgestelde vragen

Dagelijks krijgen we bij Slaaphof veel vragen over bedden, matrassen en aanverwante producten die wij verkopen. Hieronder de meest gestelde vragen over o.a. bedden en matrassen. Heeft u een (specifieke) vraag, dan kunt u  deze HIER geheel vrijblijvend stellen. Wij helpen u graag verder. 

1.    Hoe onderhoud ik mijn topmatras?

Goed onderhoud is belangrijk. Omdat het topmatras het zachtste deel van het bed is, is het ook gevoeliger voor gewicht en transpiratie. Hoe vaker u de topper draait, hoe beter het is. Minimaal 1x per maand.

2.    Hoe onderhoud ik mijn boxspring?

Een boxspring zelf heeft niet echt onderhoud nodig. Belangrijk is een ventilerende ruimte. Pas op met vloeistoffen en vieze stoffen. Veel boxsprings zijn bekleed met vuilafstotende bekleding, maar daarom kunnen ze nog wel vies worden. Ga er dus voorzichtig mee om. Wanneer u de stof afzuigt met de stofzuiger, doe dat dan in de laagste stand, niet in een hoge stand.

3.    Ik word vaak wakker met pijn in mijn rug, kan dit verholpen worden met een andere matras?

Een versleten matras kan inderdaad voor rugklachten zorgen. Ook een matras wat niet bij u past kan daarvoor zorgen. Maar er spelen veel meer zaken een rol. Als u overdag verkeerd zit dan kan dat ’s nachts ook klachten geven. Overleg klachten altijd met één van onze adviseurs. Kijk ook even naar de 20 SLAAPTIPS.  Wij adviseren u graag en u voorkomt een miskoop.

4.    Ik word ’s nachts vaak wakker, ligt dit aan mijn matras?

Vaak wakker worden kan aan de matras liggen, maar het hoeft niet. Er zijn veel zaken van invloed op uw nachtrust. Uw matras is belangrijk, maar ook voeding, koffie, alcohol, stress enz. spelen een rol. 

5.    Wat is belangrijk bij het kopen van een nieuwe boxspring?

Een bed speelt de hoofdrol bij uw nachtrust. Daarom begint alles met een goed advies. Bel voor meer informatie 0341-410164 of mail ons op info@slaaphof.nl. Even op de site kijken kan ook.
HIER vindt u de adviespagina en tips over boxsprings.

6.    Wat is het verschil tussen een boxspring en een bed?

Een boxspring is een slaapsysteem, eigenlijk een bedbodem. Een bed is eigenlijk de ombouw of het ledikant.

7.    Er zit een kuil in mijn matras. Is de matras dan versleten?

Een goede matras vormt zich naar uw lichaam. Een stukje vorming is goed, maar ook weer niet teveel. Dan zakt uw lichaam te ver weg en kunt u rugklachten krijgen. Heeft uw matras een kuil, leg er dan geen topper op, want dat helpt niets.

8.    Hoe weet ik welk kussen past bij mijn slaaphouding?

Het kussen is echt een hoofdzaak. Eerst zorgen wij ervoor dat uw lichaam goed ligt, anders kan een kussen niet veel goed doen. Dan kijken we op welk matras en bodem u ligt. Hoe dieper u in het matras ligt, hoe dunner het kussen. Mannen hebben meestal een dikker kussen (bredere schouders) dan vrouwen. Ook uw lighouding speelt een rol.

Advies over een kussen is heel belangrijk. Bel, mail ons of kom langs. Wij adviseren u graag en u voorkomt een miskoop.

9.    Hoe bepaal ik welke matras het meest geschikt is voor mijn postuur/slaaphouding?

Om u goed te laten slapen moeten we een paar zaken van u weten. Uw postuur speelt daarbij een grote rol. Postuur (bredere schouders of heupen) is nog belangrijker dan gewicht. Ook de bodem speelt een rol. Daarnaast heeft u ongetwijfeld wensen en/of klachten die we menen in ons advies.
Kortom, een goede nachtrust begint met een goed advies van Slaaphof.

10.  Kan ik een bed in een afwijkende maat bestellen?

Slaaphof heeft veel mogelijkheden. Wij kunnen veel producten in een afwijkende maat leveren. Bel of mail ons voor meer informatie en vertel ons uw wensen.

11.  Vermindert een topper mijn rugklachten?

Een topper is een onderdeel van uw slaapsysteem. In sommige gevallen lost een topper rugklachten op maar lang niet altijd. Een topper kopen vraagt dus om advies. Leg nooit een topper op een versleten matras met een kuil bijvoorbeeld. Dat is jammer van uw geld. Bel of mail ons voor meer informatie. Wij doen het graag en u voorkomt een miskoop.

 

 

 

Advies nodig? Maak hier een afspraak!