Advies matrassen

Wat is een goed matras?

Stel, je wilt een goed matras kopen. Maar wat is een goed matras? Het kopen van een goed matras is voor een consument heel moeilijk. Moet ik op het merk letten? Of op het soort matras, bijvoorbeeld; latex of pocketveermatras? 

Een goed matras geeft u meer energie en vermindert of verhelpt rugklachten.

EEN MATRAS HEEFT BELANGRIJKE FUNCTIES:
♦ Het moet er voor zorgen dat je lichaam ontspant en energie geeft
♦ Het moet u goed laten liggen en rugklachten voorkomen.
♦ De matras moet goed bij u passen en duurzaam zijn.
♦ De matras moet goed passen bij de bodem.

Wat is de beste matras voor rugklachten?

Hoe kiest u de beste matras? Wist u dat niet alleen de matras uw klachten oplost?
Bij Slaaphof volgen we een beproefde werkwijze die altijd het beste resultaat geeft.

STAP 1: Het is belangrijk om heel goed vast te stellen wat de klachten zijn
STAP 2: Wij meten uw lichaam op een testbed. METEN = WETEN
STAP 3: De bodem (lattenbodem-spiraal of boxspring) kiezen
STAP 4: De matras kiezen
STAP 5: De juiste lighouding aanleren. Een verkeerde slaaphouding geeft ook klachten

Alle stappen zijn belangrijk.

Een stap overslaan betekend dat je niet alle mogelijkheden benut om tot de beste slaap resultaat te komen.
Een deskundig en persoonlijk advies is nodig om u te helpen tot een keuze te komen.
Aarzel niet maar kom langs.

Maar hier alvast een afspraak.

 

Wat is goed? Een hard matras, een zacht matras of .....? Weet u waar u op moet letten bij de aanschaf van een matras? Niet ieder mens is immers gelijk. Bij verschillende mensen komen verschillende eisen en wensen voor de matras om de hoek kijken. Door de grote hoeveelheid matrassen die beschikbaar zijn, is het lastig een goede keuze te maken. Goed oriënteren welk matras het beste voor u is en waar moet u als klant op letten? Dat zijn vragen waar u als klant vaak mee te maken krijgt, maar wat schiet u daar mee op?

Bij Slaaphof krijgt u deskundig advies van een échte slaapspecialist! Zo komen we samen met u tot de perfecte aankoop. Wilt u alvast meer informatie over matrassen? Dan kunt u hieronder gerust verder lezen over de verschillende merken, hardheden en types die Slaaphof u aanbiedt.  U kunt natuurlijk ook altijd even langs komen in onze showroom. Dan wordt u persoonlijk geholpen door één van onze medewerkers!

Welke merken matrassen biedt Slaaphof u aan

Slaaphof heeft voor u de merken onder elkaar gezet. Zo weet u precies wat wij leveren.

Ergosleep

♦ Talalay latex ♦ natuurlatex ♦ pocketveren

Schramm

♦ pocketveermatrassen ♦ toppers en topdeken latex

Carpe Diem

♦ pocketveermatrassen ♦ toppers

Avek

♦ pocketveermatrassen ♦ latex topper

Ubica

♦ Geltex matrassen ♦ pocketveermatrassen ♦ koudschuim matrassen

Royal Night

♦ pocketveer matrassen ♦ Talalay latex matrassen

Viking beds of Sweden

♦ pocketveer matrassen ♦ toppers van Talalay latex ♦ natuurlatex

Somnus

♦ Handgemaakte pocketveren met natuurlijke materialen

Swissflex

♦ Geltex matrassen ♦ Latex matrassen ♦ Gomtex matrassen 

Handgemaakte en natuurlijke matrassen van Somnus

Luxe, handgemaakte, natuurlijke matrassen bij Slaaphof. De SOMNUS matrassen zijn te omschrijven als luxe, handgemaakte matrassen van natuurlijke materialen. Op deze matras ervaart u buitengewoon (lig)comfort en ondersteuning. Ook aan de rand van de matras is plaats voor intelligente pocketveren ter ondersteuning van het hele lichaam. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de zijkanten handmatig worden dichtgenaaid. Omdat optimale ventilatie een belangrijk onderdeel is van een goede nachtrust, is er bij SOMNUS gekozen voor natuurlijke, vochtregulerende materialen zoals: paardenhaar, kasjmier en zijde. De ecowol, afkomstig van de schapen uit de Yorkshire Dales, wordt ontwikkeld op de Somnus boerderij. Hier wordt alleen de beste wol geselecteerd voor de Somnus matrassen van Slaaphof. Bij Slaaphof vindt u twee collecties matrassen van SOMNUS:

 • Supremacy Collectie
 • Concordia Collectie

GELTEX matrassen

Bij Slaaphof kunnen wij u goed adviseren, zodat u precies weet welk matras voor uw lichaamsprofiel het meest geschikt  is. Zo hebben wij bijvoorbeeld GELTEX matrassen. Het is namelijk zo dat de kwaliteit van uw nachtrust wordt bepaalt door drie criteria.

 • Drukverdeling
 • Ventilatie
 • Ondersteuning

Deze drie belangrijke elementen vormen samen de slaapdriehoek. Het is zo dat sommige matrassen op één of twee punten niet goed scoren, dat biedt u dus totaal geen oplossing. Maar dankzij de exclusieve, gepatenteerde GELTEX inside-technologie scoren onze GELTEX matrassen op de drie belangrijkste punten van de slaapdriehoek. Een GELTEX matras zorgt voor een goede nachtrust Het is heel belangrijk dat de juiste ventilatie, drukverdeling en ondersteuning essentieel van belang zijn voor een goede nachtrust. Dankzij de luchtdoorlatende en open celstructuur van de nieuwe GELTEX inside-tehcnologie scoren onze matrassen dus uitstekend op de drie criteria van de slaapdriehoek. GELTEX inside voert het transpiratievocht snel af, verdeelt de druk van het lichaam snel over het ligoppervlak en zorgt samen met de juiste bedbodem en een aangepast kussen voor een zacht aanvoelende, maar stevige ondersteuning.

Traagschuim matrassen

Wat zijn nou de nadelen van traagschuim? Slaaphof heeft er een aantal voor u op een rijtje gezet:

 • Matrassen zijn in de winter nogal hard en in de zomer nogal zacht.
 • Moeilijk draaien.
 • Het slaapt nogal warm.

 

Kijkt u echter naar de nieuwe generatie traagschuimmatrassen, dan zien we veel veranderingen. Het schuim reageert veel sneller en heeft meer souplesse.

Polyether matrassen

Schuim, koudschuim & bonnelvering

 • De eenvoudigste matras, een blok massief schuim is verkrijgbaar in SG 25 t/m SG 44. Veel ligcomfort mag U hiervan niet verwachten. Eigenlijk is het een soort spons met een matige vorming en een slechte ventilatie. Ook de hygiene laat te wensen over. Prijzen vanaf circa € 70,-
  Geschiktheid L=8, S=6 B= 8, V=6
 • Koudschuim. Misschien is dit wel het meest ondergewaardeerde matras. Het is een comfortschuim met een hoog soortelijk gewicht. Door een uitgekiend productieproces is het matras soepel, veerkrachtig en heeft een goede ventilatie. Het schuim soort kent verschillende benamingen en is er in verschillende kwaliteiten en densiteiten. Prijzen vanaf circa € 175,- tot € 600,- Geschiktheid L=9, S=6 B= 8, V=8
 • Bonnelvering. Een eenvoudige binnenvering met een goede ventilatie en een redelijk ligcomfort. Verkrijgbaar in verschillende hardheden. Zeer goed geschikt voor het logeerbed (hygiene). TIP: Met een afritsbare matrashoes ideaal voor jonge kinderen. Prijzen vanaf circa € 120,- Geschiktheid L=4-8, S=9 B= 8, V=8

Pocketvering matras

De tonvormige veren worden elk in een hoesje gezet, zodat ze onafhankelijk van elkaar kunnen vormen. Het ligcomfort is daardoor veel beter dan bij de bonellveer. Goede ventilatie. Naarmate de veer verder ingedrukt wordt, neemt de hardheid progressief toe. Dit is niet alleen afhankelijk van de hoogte van de veer maar ook van de fabrikant. De hoeveelheid veren per matras kan verschillen van 200 veren per m2 tot 1000 veren per m2. Meer veren is niet per definitie beter. Het comfort van de pocketveer wordt mede bepaald door het soort afdeklaag en de dikte ervan.  Geschiktheid L=4-7, S=9 B= 7-9, V=6-8 

Latexmatras

De pinfoam & de Talalay. Er zijn 2 soorten latex matrassen: de pinfoam en de talalay. Deze laatste wordt gemaakt volgens het orginele procede dat in 1924 is ontwikkeld door Dunlopillo. Dit procede komt er in het kort op neer dat de matras eerst wordt diepgevroren (er ontstaat een open honingraatstructuur), daarna gebakken (met vacuümmethode) en als laatste gewassen.Hierdoor ontstaat een goede ventilatie, een geweldige puntelasticiteit (= vorming en steun tegelijk) en een lange levensduur. Véél kenners vinden de originele Talalay latex de allerfijnste matras. De matras ontlast de spieren en bevordert de bloedsomloop. Let op: De Pinfoam latex is in ligkwaliteit niet te vergelijken met de orginele Talalay latex. Deze matras wordt niet diepgevroren en mist daardoor de unieke honingraatstructuur. Behalve de beperkte vorming is met name de ventilatie veel minder waardoor veel mensen klagen over transpiratieproblemen.

Talalay latex: Geschiktheid L=9-10, S=5-7 B=8-9, V=9-10
Pinfoam latex: Geschiktheid L=7-9, S=4-6 B=8, V=7-8

De combimatrassen

Een (koud)schuim matras met ronde gaten die deels gevuld worden met veren. Voor wie een pocketmatras te slap vindt en een polyethermatras te hard vindt. Er zijn maar weinig fabrikanten die vertrouwen hebben in dit product. Geschiktheid L=7-8, S=6-7 B=8, V=8

Traagschuimmatras

Traagschuim = temperatuursafhankelijk schuim. Dit "vormschuim" heeft verschillende namen zoals traagschuim, traagfoam, Sensus, Memoryfoam. 

Traagschuim is een materiaal dat sterk reageert op temperatuur. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor de gezondheidszorg. Eigenlijk is het een anti-decubitus matras om doorliggen te voorkomen. Normaal gesproken wordt bij de ontwikkeling van een matras gelet op vorming en steun. Er zijn echter situaties waarbij, met name vorming, een belangrijkere rol speelt dan steun. We denken dan aan situaties waarbij mensen veel en lang in bed liggen. Dit komt voor bij ziekte. Op een normaal matras is de doorbloeding redelijk tot goed. Wanneer we echter 18 uur of meer in bed liggen, dan is de doorbloeding onvoldoende en gaan er verschijnselen van doorliggen optreden. Omdat traagschuim vooral vormt en nauwelijks steunt, biedt het een goede oplossing tegen doorliggen.

 

 

Advies nodig? Maak hier een afspraak!